Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kormány máris megvétózta Budapest legújabb plazáját

A kormány máris megvétózta Budapest legújabb plazáját

Üzentek a CBA-s Baldauf Lászlónak is. Hátbatámadásnak érzi a kormány, hogy sorra adja el boltjait.

Szerdán röppent fel a hír, hogy új bevásárlóközpont épülhet Óbudán, az építkezés a tervek szerint jövőre indulhat meg. Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos a Világgazdaságnak elmondta, hogy ebben a formájában biztosan nem fog pláza épülni, mivel nincs érvényes építési engedélye.

A Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződéséhez tervezett, 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű pláza kapcsán a Szatmáry elmondta, hogy a fejlesztő mindösszesen egy 2013-as építési engedélyt tud felmutatni, 2015 elejétől viszont új szabályozás van érvénybe, amely felülírja azt. Ez utóbbit a köznyelv „pláza stopként” ismeri.

Üzentek Baldaufnak is

Szatmáry Kristóf a lapnak nyilatkozott arról jelenségről is, amely főképp Baldauf László korábbi CBA-elnök gyakorlata nyomán vált ismerté, aki az utóbbi időben sorra adja át a tulajdonában lévő hazai kiskereskedelmi üzletek üzemeltetését nemzetközi multiknak.

„Általánosságban azt tudom mondani, hogy ez finoman szólva sem fair, sőt, sokan hátbatámadásnak élik meg” – fogalmazott.

Szerinte ugyanis ez a modell olyan ügyeskedés, amely aláássa azt az évek óta tartó kormányzati küzdelmet, amely megpróbálja pozícióban tartani a hazai boltokat a nemzetközi láncok nyomulásával szemben.

Jelezte, hogy jelenleg is több jogszabály tervezetet van az asztalon, amelyek bezárnák ezeket a kiskapukat annak érdekében, hogy a magyar kiskereskedelmi boltok talpon maradhassanak az egyenlőtlen versenyben.