Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Négy hónap alatt megduplázta egyedi látogatóinak számát a Zoom.hu

Négy hónap alatt megduplázta egyedi látogatóinak számát a Zoom.hu

A piacon régóta jelenlévő site-okhoz képest is jól teljesít Magyarország egyik legfiatalabb híroldala, a Zoom.hu. A hazai digitális közönségmérésért felelős Gemius DKT 2017 szeptembere óta vezet statisztikát a tavaly augusztusban bétateszttel, majd novemberben élesben startoló újság teljesítményéről.

A DKT adataiból kiderül, a Zoom.hu négy hónap alatt gyakorlatilag megduplázta egyedi látogatóinak számát:

míg idén januárban 506 451, márciusban 915 187 havi egyedi belföldi látogatót realizált a site, és ez a szám áprilisban 1 068 642–re emelkedett.

Ezzel a teljesítménnyel a januári helyezéséhez képest áprilisra 22 helyet lépett előre a Zoom.hu a legolvasottabb hazai website-ok toplistájában. A szeriőz híroldalak között pedig a 6. helyre jött előre, kategóriájában megelőzve számos nagymúltú site-ot.

Oldalletöltések tekintetében is nagyot nőtt a Zoom.hu: míg 2017-ben napi átlag 82 000 oldalletöltést realizált, idén ezt a számot hónapról hónapra egyre nagyobb növekménnyel haladja meg. Áprilisban az átlag napi oldalletöltés 148 000-re emelkedett. Ez részben, de nem kizárólag volt a választásoknak köszönhető.

Kustánczi Norbert főszerkesztő elmondta, a Zoom.hu-nál folyamatosan figyelik a legnépszerűbb tartalmakat és tudatosan igyekeznek imázsépítő, exkluzív anyagokkal is erősíteni a márkát. Mint jellemzően minden hazai híroldal esetében, a Zoom.hu-nál is a Facebook képezi az egyik legfontosabb forgalomgenerálási tényezőt. A Zoom.hu vonatkozásában az is előremutató, hogy bár az oldal Facebook-követőinek száma még elmarad a piacon régóta jelenlévő újságok követőszámától, a növekedés ezen a téren is folyamatos és hónapról hónapra emelkedik.