Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mészáros Lőrincék 16 milliárd forintos szállodabizniszt ütöttek nyélbe

Mészáros Lőrincék 16 milliárd forintos szállodabizniszt ütöttek nyélbe

Tíz év alatt várhatóan 15,9 milliárd forintot fog fizetni a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Nyíregyháza önkormányzatának a Hotel Sóstó Resort Spa & Conference szálloda üzemeltetéséért cserébe – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A tájékoztatás szerint ha minden jól megy, a koncessziós szerződést öt évvel meg fogják hosszabbítani. A koncessziós díj két részből áll össze:

  • Évi fix 120 millió forint,
  • A szálloda üzemeltetéséből származó bevétel 30 százaléka.

A sóstói szálloda építése 4 milliárd forintba kerül. Ebből 3,1 milliárdot a kormány döntése alapján az állam (az adófizetők) ad a Modern Városok Program keretében, a maradékot Nyíregyháza állja, “az OTP Bank segítségével”.

A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás, étteremmel, konferenciateremmel, látványbárral, mini wellness-egységgel, fitneszteremmel rendelkező szálláshely a tervek szerint a 2018-as turisztikai szezon kezdetére készül el (a közbeszerzési tájékoztatóban a 2018. június 1-ei dátum szerepel, mint az üzemeltetés várható kezdete). A hotelben 195 férőhelyes, teraszos étterem, 200 fő befogadóképességű, szekcionálható konferenciaterem, gyermek élménysziget, business-sarok, ajándékbolt is a vendégek rendelkezésére áll majd. A szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik, a közeli élményfürdőkhöz pedig egy zárt, fedett, fűthető híddal kapcsolódik – írta a hotelről az Építészfórum.

30 házmyi beton a Sóstói szálloda alpjában