Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A diósgyőri stadion drágább lett, mert úgy alakult, hogy piaci alapon kell üzemeltetni

A diósgyőri stadion drágább lett, mert úgy alakult, hogy piaci alapon kell üzemeltetni

149 millió forintról 174,7 millió forintra drágult a diósgyőri stadion műszaki ellenőri feladatainak ellátása – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

Az indoklás szerint a stadion műszaki ellenőrzése azért drágult meg, mert az utolsó pillanatban, már a műszaki átadás-átvételi eljárás során “előre nem látható, üzemeltetési szempontok figyelembevétele szerint meghatározott többletfeladatok merültek fel”.

Ezek a többletfeladatok azért “merültek fel”, mert az önkormányzat (egész pontosan a stadionért felelős önkormányzati projektcég) közbeszerzést írt ki a stadion üzemeltetésére, de nem jelentkezett senki. Ezért úgy döntöttek, hogy az üzemeltetést ez az önkormányzati cég fogja végezni, “a korábban meghatározottaktól eltérő koncepcióban” és “piaci alapon”, de ehhez kellett néhány változtatás.

A stadion egyébként 10 milliárd forint közpénzből épült.

Tüntetésbe torkollott a diósgyőri stadionavató meccs