Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az Oktatási Hivatal százmilliókat költ rendezvényekre, hogy a gyerekek ne hagyják ott a sulit

Az Oktatási Hivatal százmilliókat költ rendezvényekre, hogy a gyerekek ne hagyják ott a sulit

Az Oktatási Hivatal 211 millió forintos keretösszegért rendelt cateringszolgáltatást, a kerettől pluszban és mínuszban is eltérhetnek 30 százalékkal – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A cateringre „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” című kiemelt projekt megvalósítása során lesz szükség, ugyanis “a szakmai megvalósítás, valamint a nyilvánosság biztosításának eszközei közé tartozik a projektnyitó- és záró rendezvény, sajtótájékoztatók, a rendszeresen sorra kerülő szakmai megbeszélések, konferenciák, workshopok és képzések”.

Ez a 211 millió forint egyébként aprópénz a projektben, a “program az Európai Unió 12,900 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából valósul meg” – írja tájékoztatójában az Oktatási Hivatal. A “program fő célja a korai iskolaelhagyás megelőzése. Ennek érdekében 2017. január 2. és 2020. szeptember 30. között 150 óvoda és 300 tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett alap- és középfokú iskola komplex intézményfejlesztését végzik el a projektbe bevont szakemberek. A projektben részt vevő intézmények saját problémáikhoz igazított fejlesztési és intézkedési terv szerint valósítják meg a kitűzött részcélokat: legalább 1 800 pedagógus továbbképzését és 30 000 – nagyrészt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű – tanuló fejlesztését”.

Helyszín, szállítás, étel, ital, mikrofon

A közbeszerzésen négy induló volt, a megbízást az Európa Conference Kft. nyerte el pontosan a kiírásban szereplő áron. A cég az alábbiakat vállalja a tájékoztatás szerint:

  • A rendezvények helyszínének biztosítását a várható létszám, a rendezvény típusa és egyéb figyelembe veendő igények ismeretében.
  • A rendezvényekhez kapcsolódóan a felmerülő igények szerint a résztvevők számára szállás biztosítása a rendezvény helyszínétől úgy, hogy a helyszínek közötti távolság gyalogosan vagy tömegközlekedéssel is könnyen bejárható legyen legfeljebb 2 km-en belül.
  • Szükség esetén a résztvevők szállítása a rendezvény és a szálláshely között.
  • Catering szolgáltatás biztosítását: étkezés, a tálaláshoz és felszolgáláshoz szükséges kellékek valamint az ezt végrehajtó megfelelő személyzet biztosítása.
  • A rendezvény kapcsán felmerülő rendezvénytechnikai háttér biztosítását és működtetését. (A működtetéshez szükséges szakértő személyzet biztosítását.).