Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Viperával és késsel esett egymásnak két buszsofőr, a BKV azonnal kirúgta őket

Viperával és késsel esett egymásnak két buszsofőr, a BKV azonnal kirúgta őket

A rendőrség pedig eljárást indított ellenük felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanújával – értesült a Zoom.hu. A szakszervezet szerint maradt még kérdés.

Parázs vita alakult ki szombaton a BKV két buszvezetője között, és az összeszólalkozásból könnyen súlyos sérülés is lehetett volna, mivel mindketten veszélyes eszközökkel próbálták álláspontjukat nyomatékosítani. A Zoom.hu információi szerint az egyik sofőr egy viperát – teleszkópos botot – vett elő, a másik erre kést rántott.

A BKV azonban, hiába küzd súlyos járművezető-hiánnyal, az ilyesmit nem tolerálja: hétfőn mindkét sofőrjét kirúgta.

A Zoom.hu kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy az eset május 05-én 15 óra 33 perckor történt Budapesten, a XIV. kerület Erzsébet királyné útján. Azt is közölték, hogy bár személyi sérülés nem történt, „felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt folytat nyomozást”, a két férfit pedig gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. Őrizetbe nem vették őket – tették még hozzá.

Kerestük a BKV-t is, ahol azután érdeklődtünk, indult-e belső vizsgálat vagy fegyelmi eljárás a két járművezetővel szemben. Ez ugyan a válaszból nem derült ki, de ha indult, akkor gyorsan a végére érhettek, mert a közlekedési cég közölte: „A két érintett munkavállaló az eset óta nem dolgozott, munkaviszonyuk társaságunknál a mai nappal megszűnt”. Jelezték továbbá, hogy

“a volt munkavállalók viselkedése összeegyeztethetetlen volt Társaságunk belső szabályzatával, valamint a közösségi közlekedés kultúrájával, így felelős vállalatként a BKV Zrt. kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését.”

„Elítéljük az erőszak minden formáját, így ezt is. De azért egy vizsgálatot megérdemelne, hogy járhat valaki, illetve miért jár dolgozni viperával, késsel vagy esetleg más fegyverrel” – mondta a Zoom.hu-nak az esetre reagálva Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke.