Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Schiffer András kilépett az LMP-ből

Schiffer András kilépett az LMP-ből

A frakció és a pártvezetés után a pártból is kilép az LMP egykori alapító elnöke, Schiffer András. Ezt hétfő reggel jelentette be.

Döntéséhez az utolsó csepp “Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz.” A volt LMP-tárelnök nem személyeskedett, hanem szokásához híven érvelt, és azt írta, a szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme ma globális és nemzeti sorskérdés. Egyetlen igazi parlamenti sikerélményének nevezte azt, hogy az Országgyűlés 2016-ban határozatot fogadott el a globális szabadkereskedelmi politika korlátozására.

“Két hónappal később, az EU-Kanada egyezményről (CETA) szóló vitában Szabó Szabolcs a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott és kijelentette: >>A szabadkereskedelem jó<<“

Schiffer posztjában azt is kifejtette, két évvel ezelőtti visszavonulásakor úgy gondolta: “talán mintát tudok adni arra, hogy a hivatásos politizálás és az állampolgári politizálás közötti határvonalak igenis átjárhatók, hiszen éppen arra lenne a legnagyobb szüksége az országnak, hogy a „hivatásosokon” kívül minél többen foglalkozzanak a köz ügyeivel.”

Ron Werber tanácsadói szerződtetésével szerinte kiderült, közéleti szereplése nem tud harmóniában lenni az LMP politizálásával.

“A pártpolitikának pontosan addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendeljük alá a taktikai szempontokat és nem fordítva. A 2013-as újjászületésnél azt írtuk ki a képzeletbeli homlokzatra: ”Van, ami nem eladó!”. Azóta ez a jelmondat is a feledés homályába veszett.

A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben”

– zárta bejelentését.