Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kábítószerrel adagolta halálra öt hónapos kisbabáját egy csongrádi nő

Kábítószerrel adagolta halálra öt hónapos kisbabáját egy csongrádi nő

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a csongrádi nőt, aki a gyanú szerint gyermeke halálát okozta.

A gyanúsított, élettársával, 2018 januárjában, egy hotelben szállt meg, ahová magukkal vitték öt hónapos gyermeküket is. A nő, aki egyébként maga is kábítószerfogyasztó, mindeddig ismeretlen körülmények között olyan mennyiségű kábítószert juttatott a csecsemő szervezetébe, amely a gyermek halálát okozta. Az eddigi adatok szerint a kábítószer természetes úton történt szervezetbe kerülése kizárt. A csecsemő halálát kábítószer kiváltotta oxigénhiány és légzési elégtelenség okozta.

A tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a Csongrád Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva az előzetes letartóztatást elrendelte.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.

(Ügyészség)