Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Áder felkérte Orbánt a kormányalakításra – videó

Áder felkérte Orbánt a kormányalakításra – videó

Hétfő délelőtt Áder János felkérte Orbán Viktort a kormányalakításra. A választásokkal kapcsolatban az összes jogorvoslati eljárása befejeződött – mondta Áder. A felkérésről szóló javaslatot a köztársasági elnök holnap az parlament alakuló ülésen beterjeszti a Tisztelt Ház elé.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Az, hogy ki alakíthat kormányt, április 9-e óta ismert – folytatta Áder. Orbán Viktor a felkérést elfogadta. A Fidesz-KDNP első embere megjegyezte: 14 fős kormányt szeretne felállítani. A találkozó után újságírók előtt Orbán úgy fogalmazott: ígéretet tett az államfőnek arra, hogy odaadással és hűséggel fogja szolgálni Magyarországot. Az új kormány legfontosabb feladatául Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának megőrzését jelölte meg.

„A kétharmadot arra fogom használni, hogy a három harmadot, vagyis Magyarország minden polgárát szolgáljuk és szolgáljam” – zárta szavait a kormányfő.

A Sándor-palotában rendezett eseményen kérdezni nem lehetett. Videónk itt: