Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra Nyíregyházán

Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra Nyíregyházán

Nyíregyházi bűnözök prostitúcióra kényszerítettek több 18 évnél fiatalabb lányt is, ügyüket vádemelési javaslattal zárták le a rendőrök – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

A 36 éves nyíregyházi Á. Róbert és élettársa, a szintén helyi 35 éves B. Mónika több nőnek rendszeresen szervezett utazásokat nyugat-európai országokba, hogy ott anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást nyújtsanak, még a szállást is elintézték nekik.

A nőknek a keresetüket le kellett adniuk a gyanúsítottaknak vagy el kellett azt utalniuk a bankszámlájukra, ennek köszönhetően a páros fényűző életet élhetett. Az elkövetőket 2017 augusztusában fogták el Nyíregyházán, lakóhelyükön a rendőrök egy nagy értékű személygépkocsit, egymillió forintnak megfelelő valutát és arany ékszereket is lefoglaltak.

A páros őrizetbe vétele után a bíróság szeptembertől elrendelte előzetes letartóztatásukat is.

A rendőrség úgy tájékoztatott, hogy a büntetőeljárás során elfogtak egy 23 éves nyíregyházi férfit is, aki a nők külföldre utaztatásában, elszállásolásában, valamint felügyeletükben működött közre, és előállították Á. Róbert testvérét, a 40 éves nyíregyházi Á. Józsefet, akit azzal gyanúsítanak, hogy több, 18. életévét be nem töltött lányt kényszerített prostitúcióra a városban. Ellene kerítés, kitartottság, valamint gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt folytattak büntetőeljárást a rendőrök előzetes letartóztatása mellett.