Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tüntetésbe torkollott a diósgyőri stadionavató meccs

Tüntetésbe torkollott a diósgyőri stadionavató meccs

A Diósgyőr 1-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől a szombati stadionavatón a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában. A szurkolókat annyira elkeserítette a játék, hogy a meccs után több százan a klubház előtt tüntettek

A DVTK – amelynél másfél hete Bódog Tamás helyett a spanyol Fernando Fernandezt nevezték ki vezetőedzőnek – már nyolc mérkőzés óta nyeretlen. A fordulót sereghajtóként kezdő, de győzelmével a kilencedik helyre előre lépő vendégcsapat öt nyeretlenül megvívott találkozó után győzött.

A Diósgyőr 2016 novembere óta nem futballozhatott saját pályáján, 26 hazai mérkőzést volt kénytelen albérletben lejátszani, szombaton viszont – amíg a közönség türelme tartott – igazán otthon érezhette magát. A pályára vonuló csapatokat piros-fehérbe “öltözött” szinte teli lelátó és hangorkán várta. A DVTK játékosai piros, erre az alkalomra készült egyedi mezben léptek pályára.

Az első félidőben leginkább az érződött, hogy egyik csapat sincs igazán jó formában, a felek nem vállaltak nagy kockázatot azzal, hogy nagy erőkkel támadtak volna. A Mezőkövesd tudatosabban futballozott, egyszer-kétszer megbontotta a hazai védelmet, a legnagyobb helyzet mégis a DVTK előtt adódott, amikor a 35. percben a Joannidisz a kapufára fejelt.

A második félidő kezdete előtt sikeres leánykérésre került sor a kezdőkörben a hazai B-közép közreműködésével.

Aztán a mérkőzés hasonlóan folytatódott, mint az első félidőben, de egy darabig görögtüzek okozta hatalmas füst miatt alig lehetet látni, mi zajlik a pályán. A DVTK próbálkozott támadásvezetéssel, de ötlettelenül, a Mezőkövesd pedig továbbra is szervezetten játszott. A hajrában a lelátóról felhangzott az egyértelmű kritika, hogy kurva gyenge, amit a DVTK mutat. Pedig a vendégek győztes gólja még csak ezután, néhány perccel a vége előtt esett.

A meccs után a hazai ultrák tüntettek a stadion klubházánál a gyalázatos játék és eredmény miatt. A facebookos élő videók szerint több százan demonstráltak. A találkozó előtt tartott ünnepélyes megnyitón Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét a nézők kifütyültek, így elmondható, nem mindennapi stadionavató volt Diósgyőrben.