Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lúdas Matyival üzent a kormánynak a civil szervezet: jogerős, hogy Rogánéknak bocsánatot kell kérniük

Lúdas Matyival üzent a kormánynak a civil szervezet: jogerős, hogy Rogánéknak bocsánatot kell kérniük

A Miniszterelnöki Kabinetirodának 30 napon át kell bocsánatot kérnie, mert a Helsinki Bizottságot „törvénytelenséget pártoló szervezetként” mutatta be.

Idén februárban zajlott az első fokú tárgyalás, amelynek akkor szintén az lett az egyik eredménye, hogy a Rogán Antal által vezetett minisztériumnak 2 millió forint sérelemdíjat kell fizetnie, valamint bocsánatot kell kérnie a Helsinki Bizottságtól, amiért a tavaly őszi, „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációban úgy mutatta be őket, mint „törvénytelenséget pártoló szervezetet”.

Itt az ítélet: sokba került a kormánynak a Helsinki Bizottság alázása

Megsértette Rogán Antal minisztériuma, a nemzeti konzultációkat lebonyolító Miniszterelnöki Kabinetiroda a civil jogvédő szervezet Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét. Ez volt az első fok.

Akkor még csak arról volt szó, hogy a minisztériumnak csupán az MTI-n keresztül kell egy bocsánatkérő közleményt közzétennie, azonban a mai, másodfokú, jogerős ítélet szerint e mellett

30 napon keresztül kell a kormany.hu nyitóoldalának is a bocsánatkéréssel kell majd kezdődnie.

Minderről a Helsinki Bizottság számolt be saját Facebook-oldalán, ahol

a civil szervezet egy Lúdas Matyi-képpel illusztrálta a hírt,

ami arra utalhat, a jogerős ítéletig három bírósági fordulón keresztül jutottak el, s mindhárom fordulóban a Helsinki Bizottság nyert a bíróságon. Vagyis:

háromszor verte ezt kenden Lúdas Matyi vissza!

Borítókép: Solthy György és Soós Imre a Lúdas Matyi 1949-es filmváltozatában