Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mészáros Lőrincnek kulturális melléklete lesz, állami pénzből

Mészáros Lőrincnek kulturális melléklete lesz, állami pénzből

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester miniszterelnöki jóbarát, médiamogul érdekeltsége, a Mediaworks adja majd ki és terjeszti 163,2 millió forintért a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. által készített kulturális mellékletet – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A mellékletet a nyertesnek, vagyis a Mediaworksnek olyan saját újságjába kell majd beletenni, ami “papír alapú, nem foglalkoztató jellegű, illetve főprofil szerint nem háztartási feladatokkal kapcsolatos (pl. rejtvényújság, recept-, barkácsmagazin), illetve nem bulvárorientált (ezek az előírások azt jelentik, hogy a sajtóterméknek mellékletet hordozó médiumnak tartalmában kapcsolódnia kell az emberek mindennapjaihoz; a szerzői tartalmaknak túlsúlyban kell lenniük a bulvár hírekkel szemben; a cikkeknek minél tágabb, a hétköznapi élet sok területét lefedő információt kell tartalmazniuk.)” Az mindegy, hogy a mellékletet napi- vagy hetilapba teszik majd.

A melléklet a szerződés értelmében hetente egyszer fog megjelenni, összesen 40 alkalommal, 230 ezer példányban, legalább kilenc megyében.

Az országos, nyomtatott média a Fideszé

A közbeszerzésen a Mediaworksön kívül nem volt más jelentkező, ez nem is meglepő, feltétel volt, hogy csak olyan cég pályázhat, aminek van olyan sajtóterméke, ami legalább kilenc megyében megjelenik. A megyei lapok ugye Mészáros Lőrinc és Andy Vajna kezében vannak, a Népszabadságot bezárták, a Magyar Nemzetet bezárták, vagyis már csak a Népszava-család maradt mint országos, nyomtatott, szeriőz médiatermék a Fidesztől többé-kevésbé függetlenül.

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. állami cég, összesen 1,4 milliárd költségvetési forrásból támogatja az Előretolt Helyőrség Íróakadémiát – írta róla a 444.