Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Erősen indít a Fidesz, módosítják az alaptörvényt

Erősen indít a Fidesz, módosítják az alaptörvényt

A Fidesz csütörtöki kihelyezett frakcióülésén megválasztották Kocsis Mátét frakcióvezetőnek, aki ez után sajtótájékoztatót tartott – írja az Index. Ott Kocsis bejelentette, hogy a frakció azt javasolta, hogy a 7. alkotmánymódosítás ismét kerüljön a parlament elé. Az ominózus alaptörvény-módosítást a 2016-os kvótanépszavazás után kezdeményezte Orbán Viktor, és a nem meglepő módon a migrációról szólt. Ennek a segítségével érték volna el, hogy nemzetközi szerződések és megállapodások ellenére se lehessen Magyarországra menekülteket telepíteni. A legfontosabb pontja ez lett volna:

„A szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés”