Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Négy hónapot csúszik a kétmilliárdos paksi stadion átadása

Négy hónapot csúszik a kétmilliárdos paksi stadion átadása

Komoly problémákba ütköztek a 2 milliárdos paksi stadion építése közben, ami miatt nem keveset csúszik az egész beruházás. Ezt az alapján írta az mfor.hu, hogy kiszúrta: módosítani kell a kivitelezés határidejét.

Jóval később, idén október helyett csak jövő februárra készül el az építkezéssel a Pharos 95 Kft.

A műszaki átadás-átvételi eljárás és a nem jogerős használatbavételi engedély megszerzésének végső időpontja is 2018. október 15. volt, ez a mostani szerződésmódosítás miatt 2019. február 15-re tolódik ki.

Az ok az, hogy a kivitelező a “B” lelátó földmunkái során jelentős számú, eddig ismeretlen nyomvonalon és mélységben található vezetéket talált. A területről pontos közmű térkép nem állt és nem is áll rendelkezésre, és “a vezeték feltárása nehézségekbe ütközött. A kutatóárkokat csak óvatos kézi munkával, körültekintően lehetett kialakítani, ami az időjárási körülmények között időigényes feladat volt.”

A paksi stadion 4500 férőhelyes lesz, nettó 2 milliárd forintból épül fel. A munkálatok csúszása nem okoz gondot a csapatnak, mert a Paks az átépítés alatt is végig hazai pályán játssza meccseit.