Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ismeretlen, de fontos háttérember lehet Orbán új jobbkeze

Ismeretlen, de fontos háttérember lehet Orbán új jobbkeze

A 24.hu értesülése szerint a jelentős kormányzati tapasztalattal rendelkező Bíró Marcell lesz az újonnan létrejövő szervezeti egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda vezetője.

Ez Orbán Viktor kormányfő irányítása alatt fog állni, élén államtitkár áll majd. A feladata pedig kormányülések előkészítése, jegyzőkönyvezése és a kormánydöntések aláírásra felterjesztése lesz. A 24.hu, kormányzati forrásaira hivatkozva azt írta, ez kőkemény hatalmi eszköz, amely eddig Lázár János kancelláriaminiszter jogköre volt.

Az idén negyvenéves Biró Marcell nem igazán ismert kormányzati szereplő volt eddig, annak ellenére, hogy 2010 óta a kormányban dolgozik és sok poszton, sok fontos ember mellett megfordult már.

Alul, a Navracsics Tibor vezette közigazgatási tárcánál, Gál András Leventeállamtitkár titkárságvezetőjeként kezdte, majd 2011-ben átvette Gál helyét a közigazgatási államtitkári székben. A 2014-es kormányalakításkor követte Navracsicsot a külügyminisztériumba, ahonnan Szijjártó Péter érkezésekor távoznia kellett, egy éven át Pintér Sándor kabinetfőnöke volt. 2015 októberében pedig az akkor megalakuló Rogán-féle minisztérium, a kabinetiroda közigazgatási államtitkára lett. Onnan hívja most közvetlen munkatársának a miniszterelnök, és teszi meg a szűkebb értelemben vett kancellária vezetőjévé – írta a 24.hu.