Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A szocializmus nosztalgiájára játszik a közmédia: modern formában újra képernyőn a Moncsicsi

A szocializmus nosztalgiájára játszik a közmédia: modern formában újra képernyőn a Moncsicsi

Májusban országos premierrel érkezik a közszolgálati M2 kínálatában a Moncsicsi – tudatta közleményében az MTVA –, amit minden hétköznap este 19.35-től láthatnak a csatorna nézői. A most induló sorozat CGI animációval készült, a figurák eredeti, rendszerváltás előtti megjelenéséhez igazodva.

A közmédia a moncsicsikon keresztül őrzi a gyermekek éjszakáit, ugyanis ezek a mesefigurák küldik a vidám, boldog álmokat a legkisebbeknek.

Május ötödikétől a Lengemesék 7-7 perces epizódjai is érkeznek Berg Judit, József Attila-díjas író tollából. Hogy kik a lengék? A nádas nyugalmának őrzői, az itt élő állatok védelmezői. Testük alig nagyobb, mint egy pitypang bóbitája, a bőrük éppen olyan zöld, mint a nádas, hajuk pedig kócos barnán vagy zölden lobog a szélben.

Május kilencedikétől Dóra a felfedező unokatestvérével, Diegoval találkozhatnak a fiatalok minden hétköznap a délután. A Go Diego! Go! részeiben megismerhetik a nézők a megmentésre szoruló dzsungel állat- és növényvilágát, egyúttal játékosan elsajátítva az angol kifejezések jelentését.

A Lexi és Lotti – Megbízható detektesók című mese május tizedikén debütál a csatornán az Új Barátod sávban 18.50-től. Lexi és Lotti, a két ikertesó szívesen segít a szüleiknek az Almavölgyi Állatkertben gondozni az állatokat. Ők a megbízható detektesók. Ha a városkában vagy az állatkertben valami bűntényt kell megoldani, ők az elsők, akik nyomozni kezdenek.