Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Századvégtől igazol a Kancellária, Csepreghy távozik, szélesedik Rogán portfóliója

A Századvégtől igazol a Kancellária, Csepreghy távozik, szélesedik Rogán portfóliója

A Századvégtől érkezik a Miniszterelnökségre Gulyás Gergely miniszter helyettese, Orbán Balázs, aki a Migrációkutató Intézet főigazgatója is – írja az atv.hu. Ezzel párhuzamosan Lázár János volt kancelláriaminiszter első számú embere, Csepreghy Nándor távozik, a a tévé szerint a Deutsche Telekommal tárgyal.

Orbán Balázs államtitkári rangban látja majd el feladatait, szerencsére úgy tűnik, minden fontos dolgot elsajátított eddigi pályafutásában: a Fidesz kedvenc elemzőcége, a Századvég mellett a 2015-ben létre hozott Migrációkutató Intézet főigazgatója lett, ez volt az az intézet, aminek az volt a dolga, hogy csúnya statisztikákat állítson össze a bevándorlásról.

Rogán Antal portfóliója is szélesedhet, például a távozó Seszták Miklós fejlesztési tárcájától is kerülhetnek a kabinetminiszterhez hatáskörök, ahogyan Palkovics László leendő innovációs miniszterhez is, akit a Matolcsy-iskolához sorolnak, és akinek a leendő tárcájához kerül a Lepsényi István vezette gazdaságszabályozás, a foglalkoztatáspolitika és talán a felsőoktatás is.