Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szexuális zaklatással vádolják Sydney korábbi érsekét

Szexuális zaklatással vádolják Sydney korábbi érsekét

George Pell a legmagasabb rangú vatikáni tisztségviselő, akit szexuális bűncselekményekkel vádoltak meg. Két férfit molesztálhatott egy fürdőben.

Bíróság elé kell állnia évtizedekkel ezelőtti szexuális zaklatási ügyek miatt George Pellnek, Sydney egykori érsekének. A bíróság keddi döntésével a Pell ellen megfogalmazott vádak egy részét elutasította, más esetekben viszont azt állapította meg, hogy elegendő bizonyíték gyűlt össze, hogy a főpapot esküdtszék elé állítsák.

A bíró nem részletezte, hogy mely vádakat találta megalapozatlannak, és melyekben kezdődik meg a büntető eljárás. George Pell a bíróságon minden vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Pellt 2014-ben a Vatikán gazdasági titkárságának élére nevezte ki Ferenc pápa, ám ügye tisztázódásáig nem tölti be tisztét.

Az egyházfő azt is világossá tette, hogy az eljárás végéig nem nyilatkozik az ügyről. A most 76 éves Pell a legmagasabb rangú vatikáni tisztségviselő, akit szexuális bűncselekményekkel vádoltak meg. A vallomások szerint fiatal papként részes volt egyházi személyek által elkövetett visszaélések eltussolásában, és egy esetben maga is molesztált két férfit egy fürdőben. (MTI)

A borítókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Ettore Ferrari