Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Minden harmadik magyar majálisozik

Minden harmadik magyar majálisozik

A magyarok csaknem harmada szokott részt venni a majális forgatagában, a fiatalokat a szórakoztató programok, az idősebb korosztályt főleg a sör és a virsli csalogatja – derült ki a Kutatópont Kft. Zoom.hu-nak is elküldött felméréséből.

Forrás: Kutatópont

A kutatás eredményei szerint az ipari forradalomig visszanyúló hagyományú május 1. hallatán a magyar lakosság 86 százaléka a munka ünnepére asszociál, 4 százaléknak a majális és a felvonulás emlékképe rajzolódik ki.

Mint írták, a 18 évnél idősebbek 32 százaléka kerül a virsli, a sör és a vurstli bűvkörébe, 68 százalékuk távol marad a majálistól.

A vigadalom legnagyobb arányban a 30-39 éveseket tudja megszólítani: 48 százalékuk aktív résztvevője a majális programnak.

A márciusi, kétezer embert érintő kutatásból kiderült az is, hogy az az eseményre nyitottak 59 százaléka a családjával, 40 százaléka a barátaival, 30 százaléka a párjával látogat el a majális programjaira. Az esemény a férfiak és a 18-29 évesek körében kevésbé ölt családias jelleget, a férfiak 46 százaléka, a 18-29 év közöttiek 63 százaléka a barátaival szórakozik.

Mint megírták, a felnőttek 26 százaléka a kirakodóvásár, 25 százaléka a koncertek és az előadások miatt látogat el a majális programjaira, 18 százalékuk a sör és a virsli okán, 10 százalékukat pedig az utcabálhangulat csábítja.

Borítókép: Budapest, 2017. május 1.
Érdeklődők hallgatják Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének beszédét a párt majálisán a budapesti Kodály köröndön 2017. május 1-jén, a munka ünnepén.
MTI Fotó: Mohai Balázs