Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kis Grófo hétfőn fellépett a Parno Grasztot kitiltó diszkóban

Kis Grófo hétfőn fellépett a Parno Grasztot kitiltó diszkóban

A zenész szerint a Remix Klub biztosította arról, hogy nem diszkriminálja a romákat, sem más kisebbéget. Néhányan tüntettek is a diszkó előtt. 

„Bár a történtekhez nincs közöm, rendkívül kellemetlenül érintett mindaz, ami a Parno Graszt együttes tagjaival a budapesti Remix klub bejáratában történt” – írta a Facebook-oldalán Kis Grófo hétfő éjjel, mielőtt fellépet a helyen, ahova szombat este nem engedték be az együttes tagjait.

A zenész hozzátette, igyekezett maga is személyesen közbenjárni, hogy a felek egyeztessenek egymással és a felmerült problémára megnyugtató válasz, megoldás szülessen. Hangsúlyozta, nem lép fel olyan helyen, ahol bárkit is diszkriminálnak. Kiemelte azt is, hogy mindez messze áll mindazon értékektől, amit a maga szerény eszközeivel képvisel.

„Nem tartom megengedhetőnek, hogy bárkit bárhol cigány mivolta miatt hátrány érjen.

A Remix Klub egyértelműen biztosított arról, hogy nem diszkriminálja a romákat, sem más kisebbséget. Ezért vállalom a ma esti fellépést”

– tette hozzá a szintén roma származású Kis Grófo.

A zenész fellépése előtt és alatt egyébként mintegy 30 fős, másfél órás tüntetés zajlott a Remix Retro Disco előtt a Parno Graszt kitiltása miatt. A Facebookon olvasott beszámolók alapján másfél órás volt az esemény, a tüntetők szerettek volna a hely tulajdonosával beszélni, aki nem jelent meg az épület előtt. Megjelentek a készenléti rendőrök is, de nem történt attrocitás. Korábban egyébként a Remix Retro Disco visszautasította a rasszizmus vádját.