Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Észak-Korea leszereli a határmenti hangszórókat

Észak-Korea leszereli a határmenti hangszórókat

Észak-Korea a jelek szerint megkezdte a propaganda-hangszórók leszerelését déli határán –közölte a dél-koreai védelmi minisztérium.

Dél-Korea egy nappal korábban jelentett be, eltávolítja propagandaanyagot sugárzó hangszóróit az észak-koreai határról. A propaganda-hangszórók leszerelése a Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök április 27-ei történelmi csúcstalálkozóján született megállapodás része. Megállapodtak arról is, hogy véget vetnek az ellenségeskedésnek, valamint azon munkálkodnak, hogy atommentessé tegyék a Koreai-félszigetet.

A hangszórókat Szöul 1963-ban telepítette, a legutóbbi időkben mintegy negyven településen lehetett hallani a Phenjan-ellenes propagandát.

A phenjani parlament hétfőn arról határozott, hogy május 5-én átállítja az órákat Észak-Koreában, így Észak- és Dél-Koreában csaknem három év után ismét ugyanannyi lesz az idő.

Borítókép: Panmindzson, 2018. április 27. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (b) és Mun Dzse In dél-koreai elnök megállapodást ír alá. (MTI/EPA pool/Korea-közi csúcs sajtószolgálata)