Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Fidesz házi közvélemény-kutatója megcsinálta a magyar politikatörténet legfölöslegesebb felmérését

A Fidesz házi közvélemény-kutatója megcsinálta a magyar politikatörténet legfölöslegesebb felmérését

A Fidesz házi közvélemény-kutatója, a Századvég felmérést készített arról, vajon mit gondolnak a magyarok, mi motiválja a kormány ellen tüntető embereket – a felmérésről a Pesti Srácok számolt be.

Egészen meglepő módon az az eredmény jött ki, hogy a megkérdezettek 70 százaléka szerint a tüntetők csalódott emberek. Sőt még a magukat baloldalinak vallók 60 százaléka is úgy látja, hogy a tüntetők csalódott emberek!

Elégedett emberek meglehetősen ritkán szoktak tüntetni (az ellenpéldát a Fidesz saját Békemenete kínálja), a tüntetők pedig elég egyértelműen hangot adtak csalódottságuknak (lásd például borítóképünket), úgyhogy inkább az a meglepő, hogy csak ilyen kevesen tartják csalódott embereknek a tüntetőket. Az egész kérdés egyébként így hangzott: “Ön inkább egyetért vagy nem ért egyet az alábbi állítással? A tüntetők csalódott emberek, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét.” Ez mondjuk igazából két kérdés (a tüntetők csalódottak-e és nem tudják-e elfogadni az eredményt), és mivel egyben tették föl őket, azt már nem lehet megmondani, a válaszokban melyik milyen súllyal jelenik meg.

A felmérésből az is kiderült, hogy a tüntetésekről szinte mindenki tud, ismertségük 97 százalékos a teljes népességben.