Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem engedték be egy világhírű roma zenekar tagjait egy budapesti szórakozóhelyre

Nem engedték be egy világhírű roma zenekar tagjait egy budapesti szórakozóhelyre

A Parno Graszt roma zenekar vezetője, Oláh József az együttes Facebook oldalán tett közzé egy videót, amiben azt mondja, hogy a zenekar tagjait szombat este nem engedték be a biztonsági őrök a budapesti Remix Discóba. Oláh szerint a biztonsági őrök azt mondták, leszóltak nekik, hogy ne engedjék be a zenészeket. Oláh hangsúlyozta, hogy nem voltak se részegek, se rosszul öltözöttek.

Nem akartak ügyet csinálni a dologból, se (vissza)élni az ismertségükkel, de romaként nap mint nap tapasztalnak megkülönböztetést, ezért úgy gondolták, meg kell szólalniuk.

Parno Graszt

A Remix Disco biztonsági igazgatója az Indexnek azt mondta, azért nem engedték be a társaságot, mert fiatalkorúan is voltak köztük, a szórakozóhely házirendje szerint pedig 18 éven aluliakat nem lehet beengedni. Kérdésünkre, hogy ellenőrizték-e társaság papírjait, azt a választ kaptuk, hogy nem szoktak igazolványokat ellenőrizni a biztonságiak, de aki fiatalnak látszik, attól megkérdezik, hogy hány éves, és ha azt mondja, hogy még nem múlt el 18, akkor nem jöhet be. A zenekar képviselői szerint viszont legfeljebb a Parno Graszt énekesét, Oláh Helénát nézhették fiatalkorúnak, aki viszont már elmúlt 18 éves. Arról, hogy az életkorukról érdeklődtek volna a kibobók, a zenekar nem számolt be.