Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bár minden megállapításuk a Fideszre illik, a jobboldali értelmiségiek nem a Fideszt kritizálták

Bár minden megállapításuk a Fideszre illik, a jobboldali értelmiségiek nem a Fideszt kritizálták

Kissé nehezen követhető közleményt küldött el az Indexnek a Fideszhez kötődő Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre, ami nagyjából arról szól, hogy a nagy port vert, már Németh Szilárd rosszallását is kiváltó vitairatuk igazából nem a NER-t vagy Orbán Viktor produkcióját kritizálja, hanem úgy általában a világot.

“A kötet általános hazai és nemzetközi politikai, társadalmi, illetve közéleti jelenségekre reflektál, azokat vizsgálja meg a keresztény erkölcs szemszögéből. Az ókori világtól napjainkig érvényesnek tartott, az emberi természetből fakadó pozitív emberi tulajdonságok (erények) – okosság, igazságosság, mértékletesség és erősség – szükségességét vagy hiányának következményeit elemzi. A következtetések általános érvényűek úgy a múltban, jelenben és jövőben, mint az egyének és a közösségek számára” – áll benne. Egyúttal felhívták a figyelmet a teljes vitaanyag elolvasásának fontosságára is.