Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megvan, hogyan hívják Katalin és Vilmos legkisebb gyermekét

Megvan, hogyan hívják Katalin és Vilmos legkisebb gyermekét

Twitter-posztban közölte a világgal a Kensington Palota.

Cambridge hercege és hercegnéje örömmel tudatja, hogy a fiukat Lajos Artúr Károlynak nevezték el – áll a palota közleményében.

A babát hivatalosan ő királyi fensége Lajos, Cambridge hercegének szólítják

– zárul a bejelentés.

Egyébként Vilmos és Katalin is a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet viseli 2011 áprilisában kötött házasságuk óta, és két idősebb gyermekük, a 2013. július 22-én született György herceg és nővére, a május 2-án harmadik születésnapját ünneplő Charlotte hercegnő hivatalos titulusa is ez.

Az április 23-án született gyermek neve kapcsán amúgy újra elindult az egyik legkedveltebb brit népszokás, vagyis a fogadások kötése (bár eddig is volt számos fogadás trónörökös-témakörben a születés napjától kezdve a gyerek nemén át).

Artúr lehet az új brit trónörökös neve, és még nem késő fogadni

Artúr lehet az új brit trónörökös neve, és még nem késő fogadni Április 23-án megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyereke, ez pedig új lendületet adott annak a brit népszokásnak, miszerint mindenre fogadásokat kötnek. Természetesen eddig is volt számos fogadás trónörökös-témakörben a születés napjától kezdve a gyerek nemén át, ezek mostanra aktualitásukat vesztették, de még mindig ott van, hogy mi lesz a gyerek keresztneve.

Három fogadóiroda (Skybet, Ladbrokes, Bet Fair) várható befutó neve az Artúr volt, ez fizette ugyanis a legkevesebb pénzt, fogadóirodától függően 2-3-4-szeres pénzt lehet érte kapni. A második legnépszerűbb név tekintetében már erősen megoszlottak a fogadóirodák tippjei. Itt előfordult az Albert, Edward és James is; a harmadik legnépszerűbb, vagyis a fogadók szerint a harmadik legvalószínűbb keresztnév pedig a Frederick, Albert és Thomas volt attól függően, hogy milyen irodát nézünk.

Ergo a Lajos egyáltalán nem szerepelt a valószínű nevek között, vagyis ha valaki erre tippelt, hatalmasat kaszálhatott.

Egyébként van rá magyarázat, hogy miért nem árulták el (a szokásoknak megfelelően) 48 órán belül a kisfiú nevét és kellett várni április 27-ig:

mert éppen április 25-én van az ANZAC-nap, amely a háborúkban elesett ausztrál, illetve új-zélandi katonák és hazatérők tiszteletére tartott emléknap, ezt pedig tiszteletlennek tartotta elhomályosítani a pár.