Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bosszút állt a Fidesz Csepelen: megszüntették a visszalépő LMP-s pozícióját

Bosszút állt a Fidesz Csepelen: megszüntették a visszalépő LMP-s pozícióját

“Nem nagyon indokolták, illetve egyáltalán nem, csak annyit mondtak, hogy megszűnik” – mondta a Zoom.hu-nak az LMP-s Tenk András, megerősítve a 24.hu információját, miszerint a minap kormánypárti javaslatra Csepelen megszüntették az ő tanácsnoki pozícióját.

A fenntartható fejlődésért felelős tanácsnoki feladatokat Tenk 3,5 éve látta el – egyikeként a 9 tanácsnoknak. Ám április 26-án Morovik Attila fideszes alpolgármester, a helyi Fidesz-frakció vezetője javaslatot tett a 9 közül egy, pont a Tenk által betöltött tanácsnoki poszt megszüntetésére.

A képviselőtestület még aznapi, rendkívüli ülésén meg is szavazta az előterjesztést. Mint Tenk András a Zoom.hu-nak elmondta, semmiféle érdemi indoklás nem hangzott el, csupán annyi, hogy a pozíció megszűnik, ezzel pedig az ő megbízatása is véget ér.

A lépés időzítése okot ad arra a gyanúra, hogy a Fidesz ezzel bosszulta meg Tenk András néhány héttel ezelőtti döntését,

amikor a parlamenti választás hajrájában visszalépett Csepelen az egyéni képviselő-jelöltségtől egy esélyesebb ellenzéki jelölt javára.

Tenk lépésének meg is lett az eredménye: Budapest 17-es választókerületében visszalépése nyomán ellenzéki győzelem született április 8-án, mivel az Együtt képviselőjelöltje, Szabó Szabolcs 5 százalékkal verte meg a fideszes jelöltet, aki nem más volt, mint Németh Szilárd Fidesz-alelnök.