Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Robotsebészet, helikopterleszálló, óvoda is lesz a budai szuperkórházban

Robotsebészet, helikopterleszálló, óvoda is lesz a budai szuperkórházban

A tervek szerint a legmodernebb műszerparkkal szerelik fel a főváros XI. kerületében épülő egészségplázát.

A tervek szerit akár öt éven belül megnyithatja kapuit az új szuperkórház, amely a magyar egészségügy egyik zászlóshajója lesz – írja az Andy Vajna tulajdonában lévő Bors. Bonyolult informatikai rendszer felügyeli a magkórház működését, de lesz robotsebészeti műtő, sőt robotok is juttatják majd el a gyógyszereket az egyes osztályokra – részletezik.

Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott szerint – aki öt hónapja irányítja a kiemelt kormány projektet – a jövő kórházát építik, ami nem kis feladat, hiszen olyan intézményt kell létrehozniuk, amely képes lesz befogadni az öt év múlva legmodernebbnek számító műszerparkot.

A terület adottságai lehetővé teszik, hogy sürgősségi centrumként több mint 1,2 millió ember ellátását biztosítsa. Közvetlen autópálya-kapcsolat, integrált mentőállomás, és két helikopterleszálló gyorsítja majd a betegutakat – folytatta Bedros, hozzátéve: a dolgozók munkakörülményei is kitűnőek lesznek, hiszen egy nővérszálló, egy hatvanfős óvoda és egy szintén hatvanfős bölcsőde is a dolgozók rendelkezésére áll majd.

Heteken belül kiírják a tervpályázatot, amelyre a pályázóknak nyár végéig kell elkészíteniük tervei­ket.