Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem egy, egy rakás felvétele van a Gyárfás-ügyben a rendőrségnek – szerinte ez jót jelent

Nem egy, egy rakás felvétele van a Gyárfás-ügyben a rendőrségnek – szerinte ez jót jelent

Portik Tamás az úszószövetség volt elnökével folytatott beszélgetéseiből négy éven keresztül többet is rögzített.

Nem egy, hanem rengeteg kompromittáló hangfelvétele van az ügyészségnek a Gyárfás–Fenyő-ügyben – állítja belügyminisztériumi forrásaira hivatkozva a csütörtökön megjelent Heti Válasz. A lap szerint Portik Tamás az úszószövetség volt elnökével folytatott beszélgetéseiből többet is rögzített. Ezek a felvételek 2000 és 2004 között készültek, s ezek alapján gyanúsították meg a sportvezető-médiavállalkozót.

Fenyő János milliárdos médiavállalkozót ugyanakkor 1998-ben ölték meg. A lapnak ennek kapcsán azt írja, hogy nem az előkészítésről szólnak, hanem a tett következményeiről szóló beszélgetések, melyek Gyárfás felbújtói szerepéről árulkodnak.

A lap forrásai vázolják a zsaroláshoz használt hanganyag – amelyről lapunk is beszámolt – felvételének körülményeit is. E szerint Portik Tamás az olajszőkítések miatt külföldön bujkált. Amikor az terhére rótt cselekmények a 2000 évek elejére elévültek hazajött. Ekkor kapcsolatai rendezésébe kezdett, s ennek érdekében Gyárfás Tamást is kereste, korábbi viszonyukra hivatkozva. Ekkor rendszeresen beszéltek. Ezeket rögzítette Portik, amelyeken a lap szerint többször szóba hozta a Fenyő-gyilkosságot úgy, hogy Gyárfás felbujtói szerepe világossá váljon, alkalmassá tegye a hangfelvételt a későbbi esetleges zsarolásra.

„A megmentésemet jelentik ezek a hangfelvételek” – mondta Gyárfás Tamás a 24.hu-nak a hírre reagálva.