Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Itt a felvétel, ahogyan leütik a ligetvédőt – Nikoletta agyrázkódást szenvedett

Itt a felvétel, ahogyan leütik a ligetvédőt – Nikoletta agyrázkódást szenvedett

Több órás kavarodás, hírig alakult ki szerdán a ligetvédők és a valtonos biztonságiak között. A Zoom.hu birtokába jutott felvételen jól látszik: az egyik aktivista akkora pofont kapott a biztonságitól, hogy elterült a földön. Antal Nikolettát kórházba kellett vinni, agyrázkódást szenvedett.

Itt látható az ominózus felvétel, amely a biztonságiak és az aktivisták közelharcának legsúlyosabb részéről készült:

„Nyakmerevítőt kell viselnem, különben szédülök és hányingerem van. Agyrázkódást szenvedtem és zúzódásaim vannak, de már itt vagyok ismét az 56-osok terén”

– mondta a Zoom.hu-nak Antal Nikoletta csütörtök délelőtt.

Röviden az történt, hogy reggel a ligetvédők táboránál, a volt Kertemnél favágók jelentek meg. Ő ellenük sikerrel léptek fel, de kiderült, ez elterelés, és az 56-osok terén, az épülő Néprajzi Múzeumnál folyik a fairtás, fakiszedés. Ekkor Antal Nikoletta demonstrációt jelentett be, és lezárták az építési terület egyik kijáratát.

A másikat szabadon hagyták, de megígérték, hogy a fakiszedő gépet nem fogják kiengedni.

Ez így maradt estig, a rendőrök kooperáltak velük. Azonban egyszer csak eltűntek a rendőrök és ekkor kezdődött a közelharc a valtonosokkal. Elvették az eszközeiket, Antalnak még a telefonját is, azt pedig megpróbálták tönkre tenni, azonban ütésálló, így nem ment tönkre.

A nyolcfős ligetvédő csapat 20-30 biztonságival küzdött, a valtonosok el akarták húzni az aktivistákat a kijárat elől. A legsúlyosabb jelenet talán nem is Antal leütése volt, hanem az, hogy az egyik biztonsági elővett egy kést. Őt a saját társai különítették el.

Itt látszódik a konfliktusról a 168 óra hosszabb felvétele:

Antal Nikoletta megsérült, a nagybátyja akarta a kórházba vinni autóval, de a rendőrök először nem hagyták távozni az aktivistát.

További felvételek az összecsapásról Antal Nikoletta Facebook-oldaláról:

Antal Nikoletta Henrietta

769.nap Ligetvédők #LigetbenLigetvédők Csoportja Valtonosok vs Ligetvédők

És egy korábbi:

Antal Nikoletta Henrietta

Antal Nikoletta Henrietta was live.