Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Balog lehetséges utódja szerint a halálos betegségek 80 százaléka a tízparancsolat betartásával elkerülhető

Balog lehetséges utódja szerint a halálos betegségek 80 százaléka a tízparancsolat betartásával elkerülhető

Mint arról korábban a Figyelő szivárogtatása alapján a Zoom.hu is beszámolt, Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén.

Kásler márciusban kapott Széchenyi-díjat, majd pár héttel később ismét a hírekbe került. Egy kozármislenyi fideszes fórumon ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-szóvivője a migrációval kapcsolatban az ő adataira hivatkozva állította: Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést. A kijelentésekből nemzetközi botrány kerekedett.

Budapest, 2018. március 15.
Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, miután átvette a Széchenyi-díjat Áder János köztársasági elnöktől (b) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Parlament kupolacsarnokában 2018. március 15-én. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j).
MTI Fotó: Illyés Tibor

A 168 Óra mai cikkében pedig Kásler azon eszmenépszerűsítésére emlékeztet, amikor spekulációnak minősítette az ősrobbanás-elméletet, az Einstein-féle tömeg-energia ekvivalencia képletről (E=mc²) pedig azt mondta – tévesen -, hogy már megcáfolták.

A reménybeli miniszter meggyőződése szerint az izotópokra érvényes kvantummechanikai határozatlansági reláció ékesen bizonyítja Isten létezését, ez az állítás azonban sántít – írja a lap, Werner Heisenberg 1927-es elmélete izgalmas filozófiai fejtegetése ugyanis még messze nem ontológiai istenérv azért.

Kásler továbbá szilárdan vallja, hogy “a Jézus arcmását ábrázoló torinói lepel eredetisége ellen egyetlen tudományos érvet sem tudtak felhozni”.

Kásler úgy látja, az emberi gondolkodás „színvonala” az utóbbi 2000 évben semmit sem fejlődött, a görögök már mindent leírtak,

a halálos betegségek 70-80 százaléka elkerülhető a tízparancsolat betartásával.