Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kikerült egy hangfelvétel az LMP-s verekedésről

Kikerült egy hangfelvétel az LMP-s verekedésről

Mi is írtunk arról, hogy az LMP-s Sallai Róbert Benedek a választás utáni héten szombaton nekitámadt párttársának, Hadházy Ákosnak. A verekedés során Hadházy elvesztette az eszméletét, Sallait pedig utóbb feljelentette tettleges becsületsértés és garázdaság miatt.

A Youtube-ra most kikerült egy hangfelvétel, amelyen végigkövethető az LMP-s verekedés:

A felvétel elég rossz minőségű, de hallható rajta például, amint Sallai azt mondja:

“Bazdmeg, ne mosolyogjál, mert pofán baszlak!”

Valaki közben rákiált Sallaira, hogy “Robi! Robi! Robi!”, aztán a verekedő politikus még lehülyeseggfejezi Hadházyt.

Fegyelmikkel tenne rendet soraiban május végére az LMP

Írtunk róla, hogy a következő bő egy hónapban csaknem tucatnyi fegyelmi eljárást visznek végig az LMP-ben, hogy a május végére tervezett tisztújító kongresszusra lezárják a belső vitákat. Addig egymást érik majd a szombatokra időzített fegyelmi tárgyalások. Ezek jobbára azok ellen indultak, akik az április 8-i választást megelőzően szembefordultak a párt önálló indulását megszabó hivatalos döntéssel, és vagy visszaléptek más, esélyesebb ellenzéki jelölt javára, vagy éppen ezeket a lépéseket egyengették.

A sort múlt hét szombaton kezdték. Akkor a Zoom.hu információi szerint két visszalépő egyéni képviselőjelölt meghallgatását tervezték: Kassai Dánielét, aki Kunhalmi Ágnes, az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje javára lépett vissza Budapesti 15-ös választókerületben, valamint Ságodi Zoltánét, aki pedig a jobbikos Kepli Lajos érdekében tette meg ugyanezt Veszprém 2-es választókerületében.

Úgy tudjuk, a Hadházy-Sallai affér akkor történt, amikor Kassait már meghallgatták, Ságodit még nem, Hadházy pedig tanúként volt jelen, bár a folytatásban az ő fegyelmi tárgyalását is megtartották volna, amiért a hivatalos irányt megkerülve az ellenzéki koordinációról tárgyalt más pártokkal.

Éppen ez volt a két politikus közti, közismert konfliktus forrása is: míg Sallai R. Benedek – a pártból még 2016-ban távozott, de az LMP-re továbbra is jelentős befolyással bíró Schiffer Andráshoz hasonlóan – az önálló indulás és a különutas politika híve volt, Hadházy ezzel nyíltan szembement.

Az affér Hadházy verziója szerint úgy zajlott, hogy Sallai meg akarta őt ütni, de a jelenlevők ebben megakadályozták, ezért végül csak lelökte őt a székről, mire beverte a fejét, mentők vitték el, és a kórházból saját felelősségére távozott az aznap esti kormányellenes tüntetésre. Sallai viszont a Zoom.hu-nak utóbb azt mondta:

„nem ütöttem meg,nem tettem vele olyat, ami miatt orvosai ellátásra szorult volna, de még azt sem hiszem, hogy lelöktem a székről, inkább csak leborult”.