Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kár volt izgulni: a Garancsi-cégé lettek az oszlopreklámok

Kár volt izgulni: a Garancsi-cégé lettek az oszlopreklámok

Az ESMA Reklám Zrt. helyezhet el reklámfelületeket a közvilágítási oszlopokon miután a Fővárosi Közgyűlés szerdán jóváhagyta az erről szóló haszonbérleti szerződést. A testület 19 igen szavazattal, 3 nem ellenében és 3 tartózkodás mellett döntött szerződés megkötéséről.

Az ESMA az Orbán Viktorhoz közelállónak sorolt Garancsi István érdekeltségébe tartozik.

A Fővárosi Közgyűlés 2017. augusztus 30-án döntött arról, hogy a Budapest területén lévő és a fővárosi önkormányzat, a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft., valamint a BKK Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. tulajdonát képező közvilágítási oszlopokat “tájékozódást segítő jelzést megjelenítő reklámcélú eszköz” elhelyezése céljából a tulajdonosokkal közösen nyilvános pályázat útján közösen fogja hasznosítani. A testület decemberi ülésén hagyta jóvá a pályázati kiírást.

Arról a Zoom.hu számolt be elsőként, hogy erre azután került sor, hogy kiderült, a cég jogosulatlanul és ellenérték nélkül használt villanyoszlopokat a fővárosban.

A pályázat érvényes és eredményes volt, és a bíráló bizottság a benyújtott két pályázat közül első helyen az ESMA Reklám Zrt. pályázatát, a második helyen a TQ Reklám Stúdió Kft. pályázatát javasolta rangsorolni. Az elfogadott előterjesztés szerint az ESMA évente nettó 60 millió forintot, oszloponként napidíjként pedig nettó 250 forintot fizet majd. A szerződés öt évre szól.

Ez a megállapodás csak a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló oszlopokra vonatkozik, a BDK-val és a BKK-val külön kell megállapodnia az ESMA-nak. (MTI, Zoom.hu)