Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A főonkológus lesz a Figyelő szerint az emberminiszter

A főonkológus lesz a Figyelő szerint az emberminiszter

A Figyelő arról ír, hogy Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén. Balog Zoltán hétfőn jelentette be, hogy a következő Orbán-kormányban már nem vállal miniszterként szerepet. Így erre a posztra is folyhat az össznépi találgatósdi.

 

Kásler Miklós 1986-ban lett az az orvostudomány kandidátusa. 1992-ben lett az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa. 1994-től egyetemi tanár, 1998-tól tanszékvezető. Tudományos tevékenysége során 4 orvosi szakkönyvet, 65 könyvrészletet, több mint 250 Magyarországon és külföldön publikált közleményt jegyzett. Hazai és nemzetközi kongresszusok százain tartott előadást.

Kásler márciusban kapott Széchenyi-díjat, majd pár héttel később ismét a hírekbe kerül. Egy kozármislenyi fideszes fórumon ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-szóvivője a migrációval kapcsolatban az ő adataira hivatkozva állította: Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést. A kijelentésekből nemzetközi botrány kerekedett.

Kásler nevének a bedobása már a harmadik hír a miniszteri székeket illetően szerdán. Előbb a Magyar Idők interjújából derült ki, hogy nem lesz földművelésügyi miniszter a jövőben Fazekas Sándor, majd a 444 cikkezett arról, hogy Seszták Miklós fejlesztési miniszter utódja Bártfai-Mager Andrea postaügyi kormánybiztos lehet.

A Zoom.hu értesüléseit a kormányalakítással kapcsolatban itt olvashatja.