Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

16 éves fiát szúrta hason egy budapesti férfi – 12 évet is kaphat

16 éves fiát szúrta hason egy budapesti férfi – 12 évet is kaphat

A fiú egy vita során édesanyja védelmére kelt, amikor a férfi folyamatos kiabálás közben a késhez nyúlt. A férfinál a lakásban egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak.

Az apa az elkövetés idején egy VI. kerületi lakásban lakott feleségével, valamint gyermekeivel, akik közül a kisebbik fiú akkor tizenhat éves volt.

A férfi alkoholista életmódot folytatott, és emiatt közte és a felesége között rendszeresek voltak a viták, konfliktusok. Ezen alkalmakkor a kiskorú fiú többször édesanyja védelmére kelt.

2017. október 15-én, a kora reggeli órákban érkezett haza a munkából, majd alkoholt fogyasztott. Közte és felesége között szóváltás alakult ki, a férfi a lakás előtti körfolyosón hangosan kiabált.

A kiabálásra felébredt a tizenhat éves fia, aki a lakás bejáratához ment azért, hogy apját a szobájába kísérje. A vádlott azonban eközben is folyamatosan kiabált, majd a szobában található szekrényhez ment, amelynek a fiókjából kivett egy kést. A fiú ezt észrevette, és megpróbálta a kést elvenni az apjától, ekkor azonban a vádlott egy hátrafelé irányuló szúró mozdulattal őt a hasánál megszúrta.

A mentőket és a rendőrséget az édesanya értesítette.

A fiú a szúrás miatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, szakszerű és időszerű orvosi, illetve műtéti beavatkozás nélkül bekövetkezhetett volna a halála is.

A házkutatás során a nyomozók a lakás egyik szobájában a vádlott által korábban megszerzett, engedély nélkül tartott, emberi élet kioltására is alkalmas forgópisztolyt találtak, amit lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – tizenkét évig terjedő szabadságvesztés.

(Ügyészség)