Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szél Bernadett: Orbánt nem zavarná, hogy üres a parlament vele szemben

Szél Bernadett: Orbánt nem zavarná, hogy üres a parlament vele szemben

A 444-nek adott interjút az LMP-társelnök Szél Bernadett, amiben az ellenzék súlyos választási veresége mellett a parlamenti bojott feleslegességére is utalt:

“Lezdeményeztünk egy egyeztetést a többiekkel, hogy beszéljük meg, mire készülnek, mert annak más lenne az olvasata, ha senki sem venné fel a mandátumát az ellenzéki oldalon, mint annak, hogy egyes pártok bojkottot hirdetnek. Egy bojkottnál, ha én lennék Orbán Viktor, felállnék, és azt mondanám, hogy: „Na, mondtam önöknek, hogy csak Brüsszelben van ellenfelem!”

Nem gondolom, hogy őt zavarná, hogy üres a Parlament vele szemben.

Ő már teljesen átlépett minden morális határon. Amikor a szocialisták nem jöttek be, akkor azt kiabálták be, hogy nagyon helyes, hogy nem jöttek be, maradjanak is kint, nem hiányoznak. A Fidesz nincs azon az erkölcsi szinten, hogy leülnének, és elgondolkodnának, hogy: „Na hát, akkor esetleg nem demokráciában élünk?” Nem foglalkoznának vele.”

Szél emellett védelmébe vette Ungár Pétert, egyértelműsítette, hogy nem a Fidesz ügynöke, kicsit magyarázott a visszalépések hiányáról, szóval végül is a szokásos.