Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Dráma 7 góllal, avagy az egyiptomi isten varázsolt, a római farkasok meg üvöltöttek

Dráma 7 góllal, avagy az egyiptomi isten varázsolt, a római farkasok meg üvöltöttek

Már 5-0-ra vezetett a Liverpool az AS Roma ellen, amikor a vendégek két gólt is bevarrtak a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén. Mi lesz jövő szerdán Rómában?

Jürgen Klopp, a Liverpool német szakvezetője boldogan csapott a levegőbe a Liverpool–AS Roma Bajnokok Ligája-elődöntő 68. percében, és erre minden oka megvolt, tudniillik Firmino fejese nyomán éppen 5-0-ra alakult az állás az Anfield Roadon…

Megelőzően a zseniális, fél Európa – s leginkább a Real Madrid – által csábított Szalah varázsolt kétszer (35. és 45. perc); előbb mesésen csavart a bal felsőbe, majd nyesett a jobb alsóba, hogy aztán

visszafogottan örüljön, mivel az előző évadot még konkrétan az AS Roma színeiben töltötte…

A fordulás után Szalah – vö. egyiptomi isten – speciel két gólpasszt is adott, elsősorban Manénak, némi lazulást követően pedig Firminónak, az ember meg csak fogta a fejét, miket művel itt ez az egyiptomi zseni. (Pontosabban a Szalah, Firmino, Mané trió, amely – sorrendben – 10, 9, 8 gólnál jár a BL mostani kiírásban…) Eztán jött a már említett Firmono-fejes és a Klopp-féle levegőbecsapás… Na meg – mintegy poraiból föltámadva – az AS Roma.

A farkasoknak becézett római együttes előbb köszönte szépen a labda alá szaladó Lovren mutatványát, kisvártatva pedig Milner tizenhatoson beüli kezezését; az előbbi esetnél a higgadt Dzeko vette mellre a labdát és továbbította higgadtan a kapuba, az utóbbi performansz után Perotti értékesítette a büntetőt (81. és 85. perc).

A jövő szerdai visszavágó a levegőbe csapásig simának ígérkezett; de így…

A Liverpool és az AS Roma párharca egyébként az 1984-es, drámai BEK-finálé „ismétlése”. A döntőt az olaszok éppen az itáliai fővárosban bukták el az 1-1-re végződő rendes játékidő, majd hosszabbítás után, 11-esekkel.

A kérdés tehát kvázi duplán adott: mi is lesz most Rómában? S pláne, hogy az olaszok egy körrel korábban, a BL negyeddöntőjében 4-1-es vereség után, 3-0-ás római partin búcsúztatták el a Barcelonát. A 3-0 most is elég lenne…