Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kisvárdai stadion ára már a 2,5 milliárdot súrolja. Az ok: termálfűtés

A kisvárdai stadion ára már a 2,5 milliárdot súrolja. Az ok: termálfűtés

102 millió forinttal drágult a kisvárdai stadion, mert a város és a stadiont építő Penta Industry Kft. menet közben rájöttek, hogy “a szomszédos strand területről elérhető termálvíz hulladék hőjének hasznosításával a későbbi üzemeltetés gazdaságossági szempontokat figyelembe véve hatékonyabban oldható meg” – szúrta ki az mfor.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményt. “Előbbiek okán a Strandfürdő területéről áthúzott hőszigetelt távvezeték kiépítése szükséges” – olvasható az indoklásban. Magyarul a stadion termálfűtéses lesz, egyrészt mert ott a termálvíz a szomszédban, másrészt meg így olcsóbb lesz majd később fűteni.

A drágulással a stadion ára már alulról súrolja a 2,5 milliárdot, egész pontosan 2 498 440 799 forintba kerül.

2014-ben még arról volt szó, hogy a kisvárdai stadion felújítására a központi költségvetésből 120 millió forintot különített el a kormányzat, amit még abban az évben meg is toldott 800 millió forinttal – emlékeztet az mfor. Ebből aztán idővel 1,5 milliárd, majd 2 milliárd lett. Legelőször egy évvel ezelőtt a rendkívüli hideg és az utána következő hirtelen olvadás miatt kellett belenyúlni a történetbe, ami 370 millióval növelte a költségeket. Másodjára a játéktér hatékonyabb csapadékelvezetése okozta a változtatást, igaz, ez pluszkiadással nem járt.