Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megszületett Katalin hercegné harmadik gyermeke

Megszületett Katalin hercegné harmadik gyermeke

Kisfiút szült Katalin hercegné, Vilmos herceg felesége – jelentette be a jó hírt Twitteren a brit királyi család. A gyermek 3 kiló 80 dekával, délelőtt 11-kor látta meg a napvilágot. A szülésnél férje, Vilmos herceg is jelen volt, a baba és édesanyja is jól vannak.

 

A hercegi párnak ez a harmadik gyermeke, fiuk György 2013-ban, lányuk Charlotte 2015-ben született.

György herceg és Charlotte hercegnő testvére – nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után – az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva a jelenlegi ötödiket, Harry herceget, Vilmos öccsét.

Tony Appleton 2015-ben éppen Charlotte hercegnő születését közli a világgal a londoni St. Mary’s Kórház Lindo-szárnya előtt (MTI/EPA/Andy Rain)

Vilmos és Katalin harmadik gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolja, hogy fiúnak vagy leánynak születik, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított és kiteljesedett reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha a harmadik gyermek fiú lesz, akkor sem lépne nővére, Charlotte elé a trónutódlási sorrendben.

Udvari források szerint Vilmos és Katalin – csakúgy, mint az első két gyermek születése előtt – most sem tudta, hogy fiú vagy leány lesz-e az újszülött.

Károly walesi herceg, II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg, Katalin, Vilmos és gyermekeik, György herceg (elöl) és Sarolta hercegnő (anyja karján) a királynő hivatalos születésnapja alkalmából rendezett hagyományos zászlós díszszemlén (Trooping the Colour) Londonban 2017. június 17-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

A hagyomány szerint a kisfiúnak csak később adnak nevet.

A fogadóirodáknál a legesélyesebb az Arthur,

ezt követi az Albert, a Frederick, a James és a Philip.

Katalin hercegnő harmadik terhességéről a Kensington-palota szeptemberben adott hírt, októberben pedig közölte, hogy a gyermek érkezése áprilisra várható.