Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy hip-hop szám is őrzi Magyari Béla kiképzett űrhajós emlékét

Egy hip-hop szám is őrzi Magyari Béla kiképzett űrhajós emlékét

A szám valamikor a 2000-es évek közepén született, és okozott némi feltűnést, hiszen emlékszem rá én is, de sláger, az nem lett belőle. A Ludditák okos szövegelését vette alapnak a Kaposváron alakult, azóta már megszűnt Geréb hip-hop formáció, ők írtak Magyari Béla címmel számot az űrhajós tiszteletére, aminek most, hogy Magyari elhunyt, különös aktualitása lett.

Elhunyt Magyari Béla kiképzett űrhajós, Farkas Bertalan társa

8 éves korában elhunyt Magyari Béla, aki Farkas Bertalan tartalékaként megkapta a kiképzést, hogy az űrbe utazhasson.

„A világűr tágul, de a nemzet méla, / mi soha nem felejtünk el, Magyari Béla!”

– mondja az egyébként nagyon is frappáns refrén. Sándor Balázs, a Geréb egyik alapítója pedig akkoriban azt nyilatkozta a Sonline.hu-nak, hogy úgy gondolták, mivel Magyari ugyanúgy végigcsinálta a kiképzést, mint Farkas Bertalan, ezért méltó emléket állítanak neki, és így megszületett a szám.

Nézze meg Magyari Béla vezetésével, milyen is volt belülről a Szojuz

Igaz, hogy Farkas Bertalan és orosz parancsnoka landolt vele, de a 68 éves korában elhunyt Magyarinak is úgy kellett ismernie, mint a tenyerét.

Eredetileg meg is akarták mutatni Magyarinak, de arról nem találtam hírt, hogy ez sikerült vagy sem. Mindenesetre most itt van a Gerébtől a Magyari Béla: