Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Célegyenesbe ért az Együtt gyűjtése, még 16 millió hiányzik

Célegyenesbe ért az Együtt gyűjtése, még 16 millió hiányzik

“Kicsit alábbhagyott a kedv, mind az utalások, mind a készpénzes adományok kisebb ütemben érkeznek” – mondta a Zoom.hu-nak Juhász Péter. Az Együtt elnöke azt mondta, gyűjtésük hétfő reggel 134 millió forintnál járt, tehát nagyjából 16 millió forint hiányzik ahhoz a 150 millióhoz, amelyet az elnökségnek vissza kell fizetnie az államkasszába.

A lassulás egyértelmű, hiszen Juhász pénteken még számolt be, hogy 130 milliónál tartanak. A szombati tüntetésen az Együtt politikusai nagy számban képviseltették magukat a tömegben adománygyűjtő dobozaikkal.

Eddig több mint tízezren segítettek a pártnak. Az Együtt elnökségének azért kell a visszafizetnie az állami támogatást, mert országos listájuk nem érte el az 1 százalékos határt. A párton az sem segített, hogy csepeli jelöltje, Szabó Szabolcs egyedüli baloldali ellenzéki induló maradt és legyőzte Németh Szilárdot.

Juhász azt mondta, nem állnak le a gyűjtéssel, várják az átutalásokat, a felajánlásokat. Lehet, hogy még árverést is tartanak, mert volt, akitől festményt kaptak támogatásként. De voltak, akik a választások előtt a nyugdíjasoknak adott Erzsébet-utalványaikat dobták be a gyűjtődobozokba.

Ahogyan a Zoom.hu korábban megírta, az Együtt a 150 milliónál is nagyobb gondban van, hiszen a be nem jutott képviselőik utáni egymilliós támogatásokat is vissza kell fizetni, illetve korábban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is 19,6 millió forint büntetést szabott ki rá.

Az Együtt pártként szinte biztosan nem folytatja, Juhász korábbi szavai szerint mozgalomként működnek tovább. Szabó Szabolcs már jelezte, a párt elnökségével egyeztetve döntött, hogy nem független lesz, hanem beül egy ellenzéki frakcióba. Ez minden jel szerint az LMP-é lesz.