Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Balog Zoltán távozik az EMMI éléről

Balog Zoltán távozik az EMMI éléről

Az Origónak adott interjúban jelentette be Balog Zoltán, hogy nem folytatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén. Az emberminiszter elmondta: a választások után két hosszabb beszélgetése volt Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Balog szerint a kormányfő azt közölte vele, hogy

az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ebben a struktúrában és összeállításban marad.

„Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni” – mondta.

A tárcavezető ezt azzal is magyarázta, hogy bár nem kerülte a nyilvánosságot, az elmúlt évben ebből kicsit sok volt neki, és úgy érezte, itt az idő, hogy olyan munkát végezzen, mely kevesebb napi szintű kitettséget jelent a nyilvánosságnak, s több intellektuális lehetőséget, kihívást nyújt.

Balog Zoltán szeretne kevesebbet szerepelni a nyilvánosság előtt. Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Balog Zoltánnak ezután Orbán felajánlotta, hogy teljes munkaidőben Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát vezesse.

„Formálisan most is én állok a szervezet élén, de a napi kormányzati feladatok nem tették lehetővé azt, hogy az alapítványban is teljes értékű munkát végezzek. Erre a lehetőségre igent fogok mondani” – tette hozzá.

Balog azt még nem tudja, ki követi majd őt a minisztérium élén. Orbán Viktor három nevet kért tőle, melyek közül a miniszterelnök fog választani.