Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A választási bizottság a 180 fellebbezés alapján sehol sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását

A választási bizottság a 180 fellebbezés alapján sehol sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását

Mondjuk elég sokáig pislogtunk volna, ha nem így alakul, de Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke azért a köztévén mindenki előtt nyilvánvalóvá tette, hogy „lényegében minden választókerületi eredményt, ahol nem az ellenzék nyert, megtámadtak”.

A Hvg.hu újságírója megnézte a műsort, cikke szerint Patyi azt mondta, hogy 180 fellebbezés érkezett be a testülethez, és

a Nemzeti Választási Bizottság egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását.

Orbán kellemetlen helyzetbe hozta a választási bizottság elnökét, de nem mond le

Újabb videóval jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. Röhögnek a Patyin.

„A fellebbezések egy nyomvonal szerint, egy szövegtörzsre készültek, és alapvetően országos jelenségeket vetettek fel”. Ezek egy részét a szavazást követő három napon belül lehetett volna megtámadni, de a konkrét szavazókerülethez köthető kifogások esetében sem döntöttek az újraszámolás elrendeléséről” – számolt be róla az NVB elnöke.

A szavazás napján meggyengült az NVB honlapja. Patyi azt mondta, ez nem befolyásolta a szavazás eredményét.

Borítókép: Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke és Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke / Fotó: Soós Lajos / MTI