Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kosárlabda: az Euroliga döntőjébben a Sopron

Kosárlabda: az Euroliga döntőjébben a Sopron

Magyar csapat először jutott be az Euroliga döntőjébe.

A házigazda Sopron Basket 68-65-re legyőzte a török Yakin Dogu Üniversitesit pénteken a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének második elődöntőjében. A magyar bajnok ellenfele a vasárnapi fináléban az orosz Jekatyerinburg lesz.

A magyar bajnok 2-7-tel kezdett az újonc isztambuliak ellen, ám egy 11-0-s rohammal fordított, és a második negyedben már 13 ponttal elhúzott. A csaknem telt ház által hajtott hazaiaknál a spanyol Angela Salvadores és a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia vitte a prímet, de az előny a nagyszünetre tíz pontra olvadt (40-30).

Sopron, 2018. április 20.
A Sopron játékosai örülnek a nõi kosárlabda Euroliga elõdöntõjében játszott Sopron Basket – Yakin Dogu Üniversitesi mérkõzés után a soproni Novomatic Arénában 2018. április 20-án. A magyar csapat 68-65-re gyõzött.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A harmadik negyed után is tíz pont volt a különbség, de aztán váratlanul megtorpant a Sopron a hajrában átvették a vezetést a törökök. A mérkőzést Jelena Milovanovic triplája döntötte el 1.2 másodperccel a vége előtt. Magyar csapat először jutott be az Euroliga döntőjébe. (MTI)