Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

2024-re olimpiai sport lehet a magyar fejlesztésű Teqball

2024-re olimpiai sport lehet a magyar fejlesztésű Teqball

Gattyán György a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival egyeztetett Bangkokban a Teqball olimpiai sportággá tételéről – írja az MTI. (Az üzletember leginkább az erotikus tartalmat kínáló Livejasmin oldalról ismert Magyarországon-A szerk.)

Hatalmas érdeklődés mellett mutatkozott be a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) a SportAccord konferencián Bangkokban.

A szervezet a szokásos éves közgyűlését tartotta a héten, és mellette bemutatkoztak a világ minden tájáról érkező sportágak is.

Így játszanak a nagyok:

 

Teqball

Szeretnél te is részese lenni a sporttörténelemnek? Most megteheted! A FITEQ (a Teqball Nemzetközi szövetsége) partnereket keres az egész világon! 🤝 * Legyél te is az elsők között! Alapíts teqball…

A kiállítás legnagyobb sikerét a magyar fejlesztésű Teqball aratta, amely a tekintélyes Budapest pavilon és a FITEQ standnál mozgatta meg a delegáltakat. Többek között Fürjes Balázs kormánybiztos és a Teqball világbajnok nagykövete, Christian Karembeu is eszmét cseréltek a sportág és Budapest szoros kapcsolatáról.

A Teqball alapítói, Huszár Viktor, Borsányi Gábor és Gattyán György a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival is egyeztetett.

A megbeszélés tartalmáról az érintettek titkolóznak ugyan, de minden bizonnyal az egyre népszerűbb sportág olimpiai programba való felvételéről is szó volt. Az alapítók ugyanis többször kinyilvánították, hogy mielőbb az olimpiai sportágak között akarják látni a magyar fejlesztést. (MTI)

A borítókép forrása: Teqball Facebook