Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán az új kormányról: Varga marad, de a Miniszterelnökségen változások jönnek

Orbán az új kormányról: Varga marad, de a Miniszterelnökségen változások jönnek

Maradnak a nagy minisztériumok, ám a Miniszterelnökségben komolyabb átalakításokat tervez Orbán Viktor, aki megállapodást akar kötni a magyar nőkkel.

Új kormánystruktúrával és új kormánytagokkal fut neki a következő négy évnek Orbán Viktor – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió pénteki műsorában. Jelentős részben új emberekkel vágok neki következő négy évnek – tette hozzá, aki arra készül, hogy a negyedik Orbán-kormány viszonylag gyorsan megalakul.

A miniszterelnök szerint bevált az, hogy nagy minisztériumok vannak élükön tekintélyes miniszterekkel – inkább a központi kormányzatot, vagyis a Miniszterelnökséget szeretné átalakítani, itt várhatóak nagyobb változások. Kérdésre elmondta, hogy (sok) új minisztérium nem lesz.

A miniszterelnök tervei szerint még nyári szünet előtt elfogadják a 2019-es költségvetési tervet. Varga Mihály marad a NGM élén – vele tárgyaltam ennek a részleteiről – tette hozzá.

Már többször lehangzott, hogy a következő négy évben nagyobb hangsúlyt kapnak a kormányzati politikában a demográfiai kérdések. Ennek kapcsán Orbán elmondta, hogy

„szeretnék egy átfogó megállapodást kötni a magyar nőkkel – hisz a demográfia rajtuk áll vagy bukik”.

A kormány célja, hogy 15-30 évre „kössünk egy megállapodást a magyar nőkkel”.

Orbán kitért a Figyelő listázásra is:

“A sajtó munkásait kifejezetten bíztatom arra, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében. Fedjenek fel minél több hálózatot. “