Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lázár János: Befejeztem, ennyi volt

Lázár János: Befejeztem, ennyi volt

Hétfőn megy Orbán Viktorhoz Lázár János, de már most bejelentette, hogy befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és a jövőben nem akar kormánytag lenni, hanem visszatér a hódmezővásárhelyi választókerületébe.

Lázár János nem kíván kormányzati tisztséget vállalni Orbán Viktor következő kormányában. Lázár ezt péntek reggel elég világossá tette a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában – írta az Index.

Orbán Viktor péntek reggel beszélt arról a Kossuth Rádióban, hogy más kormányszerkezet lesz, jelentős részben új emberekkel fut neki ez a kormány. “Inkább az agyközpontját szeretném átalakítani a kormányzásnak, amit Miniszterelnökségnek neveznek. Itt más típusú vezetést szeretnék” – mondta Orbán. Várható tehát, hogy nem Lázár folytatja a Miniszterelnökség élén, és erről szót ejt a péntek délelőtt interjúban.

Lázár be is jelentette, hogy nem lesz a továbbiakban miniszter. 2014-ben Orbán négy évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére. “Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem” – mondta Lázár, aki elmondása szerint már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi. A sajtóban is elkezdett terjedni ez a hír, ám Lázár most először mondta ki nyilvánosan, hogy távozik a kormányból – írta az Index.

Orbán az új kormányról: Varga marad, de a Miniszterelnökségen változások jönnek

Orbán az új kormányról: Varga marad, de a Miniszterelnökségen változások jönnek Maradnak a nagy minisztériumok, ám a Miniszterelnökségben komolyabb átalakításokat tervez Orbán Viktor, aki megállapodást akar kötni a magyar nőkkel. Új kormánystruktúrával és új kormánytagokkal fut neki a következő négy évnek Orbán Viktor – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió pénteki műsorában.