Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hihetetlen: Arsene Wenger elhagyja az Arsenalt

Hihetetlen: Arsene Wenger elhagyja az Arsenalt

Arsene Wenger az idény végén távozik az Arsenaltól, írja a BBC. A londoni csapat jelenleg a hatodik a Premier Leauge-ben, és már biztos, hogy nem indulhat a Bajnokok Ligája következő szezonjában, vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy a francia elköszön.

„Hálás vagyok, hogy ennyi éven át szolgálhattam a klubot. Teljes odaadással és becsületesen irányítottam a csapatot. Szeretnék köszönetet mondani a stábnak, a játékosoknak, a vezetőknek és a szurkolóknak, akiknek hála ez a klub roppant különleges. Szeretném, ha a szurkolóink minden erejükkel támogatnák a csapatot, hogy eredményesen zárjuk a szezont.

„Minden Arsenal-szimpatizánsnak üzenem, tartsák tiszteletben a klub értékeit! Örökké szeretni és támogatni fogom az Arsenalt.”

– nyilatkozta Wenger a klub honlapján.

A szerződésének lejárta előtt egy évvel távozó francia edző 1996 óta irányította a londoni csapatot, az Arsenal ez idő alatt háromszor nyerte meg a bajnokságot (2004-ben veretlenül!) és hétszer az FA-kupát. A francia irányítása alatt Bajnokok Ligája döntőt is játszott a csapat, 2006-ban a Barcelonával szemben bukott el.

Az “„ágyúsok” utóbbi években már nem tudtak beleszólni a bajnoki versengésbe, de még a BL-indulásért is vért kellett izzadniuk, idén nem is láthatjuk a londoniakat a főtáblán.

Stan Kroenke, az Arsenal többségi tulajdonosa elmondta, a sportban töltött időszakának legnehezebb napjait éli most át, hisz Wenger volt az, aki a londoni klubot a világ élvonalába emelte. Arsene Wengert 1996. október 1-jén nevezték ki, ma már elmondható, ő a Premier League leghosszabb ideig hivatalban lévő edzője. Összesen 823 meccsen ült az Arsenal kispadján.