Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gyárfás Tamásnál lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság

Gyárfás Tamásnál lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken döntött: az 1998-as Fenyő-gyilkosság nyomán felbujtóként meggyanúsított Gyárfásnál lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Tudósítónk élőben jelentkezett a Fő utcából, ahol Gyárfás Tamás ügyvédjével, Bánáti Jánossal reagált a Budai Központi Kerületi Bíróság péntek kora délutáni döntésére.

Zoom.hu

Döntöttek a Gyárfás Tamás elleni kényszerintézkedésről.

Nem fogadta el a bíróság az ügyészség indítványát Gyárfás-ügyben, így a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként gyanúsított sportdiplomata csak lakhelyelhagyási tilalmat kapott és nyomkövető viselésre kötelezték. A bíróság döntése nem jogerős, mind az ügyészség, mind a védelem fellebbezett.

Újabb kis lépést tettünk előre, tegnap még fogdában voltam, most Budapesten szabadon közlekedhetem, de nyomkövetőt kell hordanom – mondta Gyárfás a tárgyalás után. Külföldre nem mehetek, de felbelezünk a bírósági döntés ellen – tette hozzá. Gyárfás Tamás leszögezte:

„Semmi közöm az egészhez, áldozata vagyok ennek szörnyűségnek.”

Bánáti János, ügyvéd. További képekért kattintson! Fotó: Halász Nóra

A mostani bírósági meghallgatás nem a bírósági bizonyítás része volt, semmilyen bizonyítékot nem tártak elő a már sokat emlegetett hangfelvételen kívül, amelyről Gyárfás ügyvédje, Bánáti János annyit mondott, hogy ez csúsztatásokkal, homályos utalásokkal teli. A bíróság csak abban döntött, hogy szükséges-e ügyészség által indítványozott házi őrizet – ebben a kérdésben a bíróság nem osztotta az ügyészség véleményét. Az elmúlt években Gyárfás Tamás folyamatosan külföldre járt, de minden esetben megjelent az ügyészség idézésre, ezért fogadta el a bíróság a fellebbezést a házi őrizet ellen – mondta Bánáti János.

Időközben a volt fővárosi fellebbviteli főügyészt is meggyanúsították ebben az ügyben.

Gyárfás Tamással és ügyével kapcsolatos cikkeket, exkluzív fotókat és háttéranyagokat itt találja.

További képekért kattintson! Fotó: Halász Nóra