Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A nemzeti koristadion tervezése 2,3 milliárd forintba kerül

A nemzeti koristadion tervezése 2,3 milliárd forintba kerül

2,3 milliárd forintba kerül a Nemzeti Korcsolyázó Központ terveinek elkészítése – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A beruházásért felelős Nemzeti Sportközpontok versenyeztetés nélkül bízta meg a Bord Építész Stúdiót, mert az nyerte korábban a koristadionra kiírt tervpályázatot.

Fotó: BORD Építész Stúdió

A megbízásban a stadionnal kapcsolatos minden terv benne van, kezdve a bontással (a központ a Millenáris velodróm és a Kisstadion helyén épül fel), az engedélyezési terveken át a kivitelezési tervekig.

A Bord 2017 december elején nyerte meg a tervpályázatoz, ezt Kósa Lajos, tárca nélküli miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, egyben a bíráló bizottság elnöke jelentette be – írta meg az Index. A győztes terv megvalósítása az első értékbecslés szerint 43 milliárd forintba kerülhet. “A beruházást a tervek szerint a magyar kormány valósítja meg, a konkrét beruházó a Nemzeti Sportközpontok lesz konzorciumban a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel” – mondta Kósa.

Fotó: BORD Építész Stúdió

A korcsolyázóközpont egy fedett hosszúpályás, 400 méteres gyorskorcsolya pályából, négy, egyenként 30×60 méteres, jégkorongozásra, rövidpályás gyorskorcsolyára és műkorcsolyára alkalmas jégpályából, valamint a kiegészítő létesítményekből (öltözők, edző- és kondicionálótermek) áll majd. Az épületben kerül elhelyezésre az a tervezett akadémiai központ is, ami a magyar gyors- és műkorcsolya fejlesztését szolgálná.

Fotó: BORD Építész Stúdió